ST Hälytys ansluter till Prosero Security Group

2023/04/14

Prosero stärker närvaron i Helsingforsregionen genom förvärvet av ST Hälytys Oy. Bolaget erbjuder helhetslösningar med fokus på brandlarm och nödbelysning, inbrottslarm, CCTV, passersystem och porttelefoni.

ST Hälytys Oy grundades 1992 och har sedan starten etablerat en stark ställning som en ledande säkerhetsaktör i huvudstadsregionen med ett konkurrenskraftigt erbjudande inom design, installation och driftsättning, samt underhåll och service av brandlarm och nödbelysning, inbrottslarm, CCTV, passersystem och porttelefoni. Försäljningen drivs med ett fokus på service och eftermarknad med återkommande uppdrag från en lojal kundbas som bolaget har samarbetat med under många år. Kunderna utgörs främst av infrastruktur och annan verksamhet inom offentlig sektor, privata företag såsom byggbolag, fastighetsägare och förvaltare, samt detaljhandel.

Under 2022 omsatte ST Hälytys 2,8 miljoner euro och verkar över hela huvudstadsregionen. De 12 anställda utgår från huvudkontoret i Vanda.

”Som del i Prosero kommer vi att kunna dra nytta av gruppens starka finansiella ställning och de inköpsfördelar som den stora gruppen kan bidra med. Det kommer att ge oss betydande konkurrensfördelar och möjliggöra mer framgångsrika anbudsprocesser. Genom att gå med i Prosero kan vi behålla smidigheten och flexibiliteten som kännetecknar ett mindre företag samtidigt som vi kan utnyttja fördelarna med att vara en del av en större grupp”, säger Risto Tonteri, VD för ST Hälytys.

”ST Hälytys är en viktig satsning för Prosero i Finland och Helsingforsregionen. Vi har redan på nära håll fått se exempel på deras höga servicekänsla och professionalism. De kommer att bli en tillgång för gruppen. Vi är mycket glada att ST Hälytys valt att bli en del av Prosero”, säger Jyri Aho, Country manager Prosero.

Om Prosero Security Group

Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 120 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 3,2 miljarder SEK.

Kontaktpersoner

Jyri Aho
Country manager Finland, Prosero
Mail: jyri.aho@prosero.com
Tel: +358 400 813 759

Risto Tonteri
VD, ST Hälytys
Mail: risto.tonteri@sthalytys.fi
Tel: +358 400 462 891

Alla nyheter