Sikring Nord A/S i Danmark ansluter till Prosero Security Group

2022/10/28

Prosero stärker sin närvaro på Jylland i och med att Sikring Nord blir en del av koncernen.

Sikring Nord grundades 2006 och erbjuder skräddarsydda säkerhetslösningar inom larmsystem, passersystem, kameraövervakning och kundrådgivning.

Åtta anställda driver företaget från tre kontor i Sæby, Hjørring och Hobro men har uppdrag i hela Danmark. Sikring Nord har sedan starten visat stark tillväxt och byggt upp en stark position på marknaden i Nordjylland och mellersta Jylland med goda relationer till leverantörer och kunder, som sträcker sig från privatpersoner till större företag med höga krav på säkerhetslösningar.

Ägargruppen som grundade Sikring Nord kommer att fortsätta som delägare i Prosero och kommer fortfarande att ansvara för den dagliga verksamheten i Sikring Nord.

”Vi har alltid haft en stark vilja att ligga i framkant av utvecklingen i branschen och hålla en nära kundkontakt, vilket har gynnat våra kunder. Genom att bli en del av Prosero skapar vi långsiktig stabilitet och ger Sikring Nord de utvecklingsmöjligheter som krävs för att fortsätta som den lokala föredragna säkerhetsleverantören och samtidigt vara uppdaterad på den senaste tekniken. Vi blir därmed ett av flera starka verksamheter och vi hoppas kunna bidra till och dra nytta av all kompetens som finns i Prosero. Sikring Nord är fortfarande det lokala säkerhetsföretaget med samma anställda och samma avdelningar som våra kunder känner idag, men med den extra styrkan att vi nu har ett nätverk av starka säkerhetspartners i hela Norden”, säger Jesper Toft Jensen på Sikring Nord.

”Danmark är en väldigt spännande marknad, och Sikring Nord blir ett viktigt tillskott till Prosero. Företaget har en stark historia, och vi ser fortsatt stor tillväxtpotential och möjligheter till synergier med vår befintliga verksamhet”, säger Sebastian Ryman på Prosero.

Om Prosero Security Group
Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 3 miljarder kronor.

Kontaktpersoner
Sebastian Ryman
M&A, Prosero Security Group
E-mail: sebastian.ryman@prosero.com
Tel: +46 (0) 76-184 65 96

Jesper Toft Jensen
CEO, Sikring Nord A/S
E-mail: jt@sikring-nord.dk
Tel: +45 25 35 91 41

Tommy Christensen
CTO, Sikring Nord A/S
E-mail: tc@sikring-nord.dk
Tel: +45 25 35 91 42

Alla nyheter