Prosero stärker sin position i Norge genom uppköp av Asker Lås AS

2021/04/16

Prosero förvärvar Asker Lås AS och stärker därmed sin position i Oslo. Asker Lås har bred kompetens inom teknisk säkerhet, lås och åtkomstkontroll.

Asker Lås grundades 2014 av Morten Hermansen, och företaget har byggt upp en bred kundbas och imponerande expertis. De levererar en stor variation av tekniska säkerhetsprodukter till privatpersoner, företag och den offentliga sektorn. De gör också stora projektinstallationer. Deras kontor ligger på Vakåsveien i Asker, sydväst om Oslo. De är 3 anställda och omsatte 9 miljoner år 2020.

”Vi på Asker Lås AS ser fördelen med att bli en del av Prosero och en del av en större aktör på marknaden. Vi får tillgång till ytterligare expertis och blir effektivare inom vårt område, vilket säkerställer driften av större projekt. Vi ser fram emot att bidra med vår erfarenhet och expertis till andra verksamheter inom Prosero”, säger Petter Nilsen, vd på Asker Lås.

”Asker Lås har en unik kompetens och potential som ger oss grogrund för en snabb expansion i ett område där vi inte är starka idag, och vi är mycket stolta över att välkomna dem till Prosero”, säger Andreas Setting, landschef för Prosero Norge.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 84 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 52 platser i Sverige, 23 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

Alla nyheter