Hässleholms Låssmed.

Prosero stärker positionen i nordöstra Skåne

2020/06/05

Prosero Security Group (”Prosero”) expanderar och förvärvar Hässleholms Låssmed AB (”Hässleholms Låssmed”), som ger gruppen en ännu starkare marknadsposition och kunderbjudande i nordöstra Skåne.

Vi är glada att Hässleholms Låssmed blir en del av Proserofamiljen. Det är ett välskött bolag med stor potential att utvecklas med andra bolag i regionen. De har en stark lokal förankring inom lås och säkerhet, och tillsammans med Citylåset i Kristianstad och andra företag i gruppen får vi nu ett djupare och bredare erbjudande i nordöstra Skåne. Exempelvis kommer vi kunna erbjuda service och installation av larmklassade anläggningar. Det kommer att gynna både befintliga och nya kunder”, kommenterar Mikael Norlander, VD Prosero.

Hässleholms Låssmed är ett auktoriserat säkerhets- och låsföretag grundat 1973, som erbjuder service och skräddarsydda säkerhetslösningar, till både privata och offentliga kunder. Tjänstepaletten omfattar främst integration och service av låssystem, passerkontroll, inbrottslarm och säkerhetsdörrar, men man erbjuder allt ifrån motor- och ellås, dörrstängare, dörrautomatik, porttelefoni, brandlarm, CCTV, kassaskåp och vapenskåp till inbrottsgaller och jalusier. Företaget är medlemmar av Sveriges Låssmeders Riksförbund, SLR, och innehar mästarbrev.

”Det känns bra att bli en del av Prosero. I den här formen kan vi fortsätta att vara oss själva och vara starka lokalt, samtidigt som det ger helt nya möjligheter till utveckling”, säger Catarina Bergqvist, verksamhetschef för Hässleholm Låssmed.

Hässleholms Låssmed har idag åtta medarbetare och en omsättning på närmare 18 miljoner kronor.

Tidigare ägare av Hässleholms Låssmed har genom detta blivit delägare i Prosero.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 53 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 35 platser i Sverige, 11 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1 600 MSEK.

www.prosero.com

Kontakt
Mikael Norlander, VD, Prosero Security Group
mikael.norlander@prosero.com
+46-707 25 62 75


Catarina Bergqvist, VD, Hässleholms Låssmed
carina@hlmlassmed.se
+46-709 84 13 71

Alla nyheter