Prosero Security Group utökar sin närvaro i Tyskland avsevärt och förvärvar Weckbacher Sicherheitssysteme GmbH

2023/11/13

Efter att ha genomfört det första förvärvet i Tyskland i form av Bofferding GmbH i Hamburg är Prosero nu stolta över att tillkännage förvärvet av Weckbacher Sicherheitssysteme GmbH i Tyskland, ett välrenommerat företag med en lång historia inom säkerhetsteknik. Detta strategiska beslut för båda parter är ett viktigt steg för både Weckbachers utveckling och Proseros fortsatta tillväxt i Europa.

Weckbacher grundades 1946 av Josef Weckbacher och omorganiserades 1992 av Michael Mainz och Dirk Rutenhofer. De två entreprenörerna utökade produktsortimentet avsevärt i riktning mot integrerade säkerhetslösningar och gjorde Weckbacher till ett nationellt välkänt namn i branschen. Weckbacher är förstahandsvalet för kräsna kunder som behöver avancerade och komplexa säkerhetslösningar för att skydda och öka värdet på sina byggnader och fastigheter. Med en omfattande tjänsteportfölj som täcker elektromekaniska, mekaniska och digitala låslösningar och passerkontroll samt CCTV, inbrottslarmsystem, kassaskåp och dörrautomatik, säkrar Weckbacher främst kommersiella och offentliga kunder inom segment som industrier, universitet, sjukhus, kommunala verktyg och annan kritisk infrastruktur i hela Tyskland och utanför.

Det Dortmund-baserade företaget med verksamhet på sju orter i Tyskland och en i Nederländerna sysselsätter cirka 100 högt kvalificerade medarbetare. Med detta steg säkerställer man ytterligare samarbetsmöjligheter inom Prosero samt även kontinuitet i företaget. För Prosero innebär förvärvet en betydande utökning av närvaron i Tyskland, som etablerades redan 2022. Det markerar en viktig milstolpe på vägen mot marknadsledarskap inom den tekniska säkerhetstekniksektorn i Europa.

Weckbacher är så framgångsrikt för att vi är de vi är. Det kan vi också behålla som en del av Prosero. Vi ser många fördelar. Som en del av en koncern som är framgångsrik i hela Europa kommer vi till exempel att kunna vara en ännu mer attraktiv partner för våra kunder och en bättre arbetsgivare för våra medarbetare. Detta gäller såväl för vårt befintliga team som för nya, kvalificerade och erfarna medarbetare. Samtidigt som vi ansluter oss till Prosero har vi genomfört en genomtänkt intern generationsväxling. Vi omorganiserar företagets högsta ledning och kommer att fortsätta på vår väg mot tillväxt och internationalisering under de kommande åren som en del av Prosero-familjen, förklarar Dirk Rutenhofer som kommer att kvarstå som en av två verkställande direktörer.

Efter mer än 30 år som VD lämnar Michael Mainz över sitt medledarskap till Dennis Ochmann, som hittills varit firmatecknare och försäljningschef för Weckbacher. Mainz understryker:

– Jag vill tacka teamet för deras gemensamma prestationer och vad vi har åstadkommit hittills. Det gör mig glad att veta att Weckbachers framtid kommer att fortsätta framgångsrikt inom Prosero.

Förutom kontinuitet i ledarskapet betonar den nya verkställande direktören Dennis Ochmann vikten av kunskapsdelning inom Prosero-koncernen.

Genom att arbeta tillsammans med andra experter inom koncernen kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bredare utbud av säkerhetslösningar för deras behov i framtiden. Det ser jag särskilt fram emot.

Weckbacher kommer att känna sig mycket hemma i Prosero-familjen, säger Peter Feledy, Country manager Tyskland och Chief Operating Officer på Prosero Security Group. Deras betydande expertis inom sofistikerade säkerhetslösningar och många år av innovation är precis vad vi letade efter för att ytterligare expandera vår framgångsrika grupp. Weckbacher är en viktig aktör i det tyska säkerhetstekniklandskapet och kommer att fortsätta att utvecklas starkt längs denna väg. Weckbachers betydande marknadsnärvaro utökar avsevärt våra möjligheter med både kunder och leverantörer. Vi ser fram emot att attrahera många fler fantastiska företag i DACH-regionen som vill växa sin verksamhet och dra nytta av de mycket specifika och konkreta fördelarna med att vara en del av Prosero-familjen.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 4 miljarder

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Feledy

Prosero Security Group AB
Country manager Tyskland, COO Prosero Group
E-post: peter.feledy@prosero.com
Tel: +46 70 256 54 31

Dirk Rutenhofer

Weckbacher Sicherheitssysteme GmbH
VD
E-post: dirk.rutenhofer@weckbacher.com
Tel: +49 160 440 19 42

Alla nyheter