Prosero Security Group rekryterar Svanhild Grimstad till ny ekonomichef i Norge

2021/09/27

På bara några år har Prosero Security Group blivit en av de starkaste aktörerna inom teknisk säkerhet i Norden. Genom en kombination av framgångsrika förvärv och organisk tillväxt har bolaget nått en omsättning på över 2 000 MSEK och finns nu representerade på 90 orter. Koncernen är ett av de mest lovande tillväxtbolagen i Norden och har sikte på expansion i Europa.

Nu har Svanhild Grimstad rekryterats som ekonomichef till bolagets norska organisation.

Svanhild kommer senast från tjänsten som ekonomichef på OneCo Elektro AS, ett teknikföretag med kärnverksamhet inom el, automation och telekom, där hon bland annat suttit i ledningsgruppen. Med den höga tillväxttakt som Prosero nu uppvisar kommer Svanhilds goda förståelse för affären och starka analytiska förmåga i kombination med hennes erfarenhet av ledningsgruppsarbete, vara mycket värdefullt för koncernen.

”Vi växer kraftigt och bara de senaste sex månaderna har fyra bolag förvärvats i Norge och fem i övriga Norden. Med Svanhild ombord stärker vi hela organisationen och förbereder oss för vidare tillväxt. Hennes analytiska färdigheter kommer att ge oss stora fördelar när vi utvecklar affären vidare”, säger Andreas Setting, Country Manager Norge. ”I vår organisation med starka entreprenörer kommer Svanhilds operativa läggning och nytänkande att passa väl in.”

Svanhild får en central roll inom organisationen. Hon kommer att arbeta tätt med de norska verksamheterna och ledningsgruppen för att stödja Proseros ambition att bygga välmående och lönsamma bolag.

”Prosero är ett otroligt spännande bolag med stor potential på en stark tillväxtmarknad. Den decentraliserade styrningen där entreprenörskapet värnas känns framtidsorienterat och positivt. Jag ser mycket fram emot att bli en del av Proseros starka team”, säger Svanhild Grimstad.

Svanhild kommer att vara stationerad i Oslo och började sin anställning 2021-09-01.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 90 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 26 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 5 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Alla nyheter