Prosero Security Group förvärvar SIKOM Danmark A/S

2023/09/08

Prosero Security Group är glada att meddela förvärvet av SIKOM Danmark A/S, ett av Danmarks och Nordens mest högkvalificerade säkerhetsföretag specialiserat på kunder med krav på specialanpassade säkerhetslösningar. Detta förvärv stärker ytterligare Proseros ledande roll i Danmark och i Norden.

SIKOM Danmark A/S grundades år 1997 av Morten V. Hansen. Tillsammans med Bent B. Jakobsen, delägare och CEO sedan 2011, har de drivit verksamheten till betydande tillväxt och framgång under de senaste 12 åren. SIKOM Danmark A/S har etablerat sig som en marknadsledande aktör inom högsäkerhetssegmentet i Danmark. Med sin unika expertis har SIKOM Danmark A/S vunnit betydelsefulla och långsiktiga avtal med viktiga högriskkunder, inklusive danska kriminalvården, polisen och militären. Genom nära samarbeten med landets fängelser och häkten har de befäst positionen som en föredragen partner för kunder som kräver högsäkerhetslösningar. Bland kunderna återfinns även offentlig sektor med kritisk infrastruktur som hamnar, sjukhus och kraftverk, samt industri i den privata sektorn.

SIKOM Danmark A/S tjänsteutbud inkluderar avancerade CCTV-lösningar och områdesskydd, inbrottslarm, digitala lås- och accessystem samt intercom- och porttelefonilösningar. Alla lösningar kan integreras i ett gemensamt övervaknings- och managementsystem. Genom sitt engagemang över hela Danmark har de byggt upp en stark närvaro, med 35 anställda som verkar från kontoren i Hinnerup utanför Århus och Vallensbæk utanför Köpenhamn.

Förvärvet av SIKOM Danmark A/S är en viktig del i Proseros strategi att utveckla och stärka sin närvaro på den danska marknaden. Ägarna som drivit SIKOM Danmark A/S kommer att fortsätta som delägare i Prosero och kommer även fortsättningsvis att ansvara för den dagliga verksamheten.

– Det är mycket glädjande och vi är stolta över att SIKOM Danmark A/S valt att bli en del av Prosero, säger Jørgen Kronborg, Prosero. Vi bygger stadigt vidare på Proseros danska organisation. SIKOM är ett strategiskt viktigt förvärv då deras erfarenheter och position som marknadsledande högsäkerhetsbolag kommer stärka både den danska organisationen lokalt och våra övriga marknader. SIKOM kommer att bidra med värdefull kompetens och jag ser att det finns goda möjligheter för framtida synergier i gruppen.

– Vi är verkligen glada över att få bidra till Proseros spännande tillväxtresa, som den ledande säkerhetsleverantören i norra Europa. Vi får tillgång till en stark organisation och finansiella muskler, vilket gör det möjligt att behålla vår höga kompetens och samtidigt utöka verksamheten inom relaterade säkerhetsområden, som gynnar våra kunder, säger Morten V. Hansen, grundare och försäljningschef. Våra kunder och anställda i SIKOM Danmark A/S kommer inte att uppleva några förändringar till följd av övertagandet. Det har också varit mycket viktigt för oss i den här processen att organisationen och alla medarbetare fortsätter som tidigare. Kundrelationer och kontrakt kommer att vara oförändrade och kunderna kommer även fortsättningsvis att betjänas av samma skickliga specialister, avslutar Morten V. Hansen.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 4 miljarder.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jørgen Kronborg
Prosero Security AB
E-post: jorgen.kronborg@prosero.com
Tel: +45 4080 8384

Morten V. Hansen
Grundare & försäljningschef, SIKOM Danmark A/S
E-post: mh@sikomdanmark.dk
Tel: +45 2096 7900

Alla nyheter