Prosero Security Group förvärvar JM Lukko- ja Turvatekniikka Oy i Finland

2023/11/29

Prosero meddelar stolt förvärvet av JM Lukko- ja Turvatekniikka Oy, en respekterad familjeägd verksamhet med hög expertis och en bred portfölj av säkerhetstjänster. Detta strategiska förvärv positionerar Prosero för att ytterligare stärka sin närvaro och kapacitet att leverera högkvalitativ säkerhetsteknik i Birkaland och mellersta Finland.

JM Lukko, grundat som ett familjeföretag av Ari-Pekka Nurminen 2013, har etablerat sig som en pålitlig leverantör av högkvalitativa säkerhetstjänster i Birkaland och mellersta Finland. Företaget erbjuder skräddarsydda system inom lås- och passersystem, dörrautomatik, larm- och övervakningssystem, brandskydd samt elinstallationer. De arbetar efter målsättningen att erbjuda integrerade säkerhetslösningar som täcker alla behov och att vara den enda leverantören inom högteknologisk säkerhet som krävs för sina kunder.

JM Lukko har byggt robusta och långsiktiga relationer med kunder inom både privata och offentliga organisationer, industriella sektorer, byggföretag och bostadsrättsföreningar. Deras framgång på marknaden är resultatet av hög konkurrenskraft, där de har lyckats vinna affärer genom att vara lyhörda och erbjuda djup expertis, med engagerad personal som prioriterar högkvalitativ service. Med en balanserad tjänsteportfölj, som har en mix av projekt och serviceavtal, har de skapat en stabil grund för långsiktig tillväxt.

JM lukkos 10 anställda utgår från de två kontoren i Jämsäin i södra delen av mellersta Finland och i Mänttäin i norra Birkaland. Under 2022 omsatte JM Lukko 1 400 000 EUR.

Nuvarande VD Ari-Pekka Nurminen kommer att avgå från posten som VD men fortsätter att ansvara för den dagliga verksamheten tillsammans med tillträdande VD, Ville Nurminen.

– Vi ser fram emot vår fortsatta resa och tillsammans med Prosero är vi stärkta för att möta framtida utmaningar, säger Ari-Pekka Nurminen, grundare JM Lukko- ja Turvatekniikka Oy. När vi nu fattar beslutet att sälja vårt familjeföretag gör vi det med förvissningen om att de nya ägarna kommer att uppskatta och vårda kärnan i företaget. Som en del av gruppen kommer vi att fortsätta vår verksamhet som tidigare. Detta kommer att skapa trygghet för  både våra anställda och våra kunder. Tillsammans fortsätter vi vårt starka engagemang för att leverera optimala lösningar och den högsta servicenivån till våra kunder.

– Vi är glada att JM Lukko har valt att bli en del av Prosero, säger Jyri Aho, Country Manager, Prosero Finland. Deras expertis och starka kundrelationer ger goda möjligheter till framtida synergier med våra närliggande verksamheter i området. Med detta förvärv ser vi fram emot att utveckla och erbjuda ännu mer omfattande säkerhetslösningar till våra kunder tillsammans med JM Lukko.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 170 platser i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar ledande säkerhetsteknik anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 4,5 miljarder SEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jyri Aho
Country manager, Prosero Finland
E-post: jyri.aho@prosero.com
Tel: +358 40 081 3579

Ville Nurminen
CEO, JM Lukko- ja Turvatekniikka Oy
E-post: ville.nurminen@jmlukko.fi
Tel: +358 40 733 74 95

Alla nyheter