Risktvåans låsservice butik

Prosero Security fortsätter sin expansion och förvärvar Rikstvåans Låsservice

2018/05/31

Rikstvåans Låsservice – ett ledande auktoriserat låssmedsföretag på sin lokala marknad i och kring Uddevalla – blir det 17:e bolaget som blir en del av Prosero Security.

Familjeföretaget Rikstvåans Låsservice, som grundades redan 1954, har nio anställda i verksamhetsorterna Uddevalla och Ljungskile.  Verksamheten omfattar idag tillverkning av alla typer av nycklar och försäljning samt installation av låssystem, dörrstängare, dörrautomatiker, utrymningsbeslag, kodlås,kortläsare, ellås, kassaskåp, galler och liknande produkter. Under 2017 omsatte Rikstvåans Låsservice knappt 22 miljoner kronor.

De anställda i Rikstvåans Låsservice kommer att erbjudas att bli delägare i Prosero Security, vilket var en viktig faktor för ägarna Rikstvåans Låsservice när de fattade beslutet att gå med i Prosero.

– Under många år har vi sett följt branschens konsolidering och inser att förändringen går allt snabbare. Vår bedömning har varit att en mindre lokal aktör som oss behöver kunna agera tillsammans med andra likasinnade för fortsatt framgång, speciellt eftersom många kunder vill teckna breda ramavtal, säger Jan Andersson, VD för och delägare i Rikstvåans Låsservice.

Jan Andersson menar att samgåendet med Prosero Security möjliggör fortsatta möjligheter att utveckla den lokala verksamheten och samtidigt ta del av fördelarna som det innebär att tillhöra en större gruppering.

– Möjligheten för oss, som tidigare ägare, att återinvestera är mycket stimulerande och förstärker känslan av att Proseros värde kommer från de lokala företagens fortsatt unika verksamheter, kommenterar han vidare.

Alla nyheter