Prosero gör ytterligare förvärv i Norrland

2020/06/10

Prosero Security Group (”Prosero”) fortsätter att växa, och förvärvar nu Sundsvalls El & Larmservice AB (”Öbacka Tele & Larm och El & Larmservice”). Med förvärvet stärker Prosero sin position i Norrland, och vässar sitt erbjudande inom brand och elektronisk säkerhet.

”Öbacka Tele & Larm och El & Larmservice är en aktör som stärker vår marknadsposition i norra Sverige, och vi är glada att få hälsa dem välkomna till Prosero. Det är ett bolag med högt anseende och en stark lokal position, som kommer att stärka vårt erbjudande inom framför allt brand och elektronisk säkerhet. I samarbete med övriga bolag inom Proserofamiljen kommer gänget i Sundsvall att kunna erbjuda sina kunder en ännu bredare palett av tjänster inom säkerhet”, kommenterar Mikael Norlander, VD Prosero.

Sundsvalls El & Larmservice grundades av bolagets nuvarande vd Anthony Fagerberg 1998, som 1999 sedan köpte Öbacka Tele & Larm och 2010 slog samman de två starkt förankrade bolagen. Idag är bolaget lokalt mest känt som Öbacka, och erbjuder produkter och tjänster inom bland annat inbrottslarm, brandlarm, elektronisk säkerhet och tillträdessystem.

”Jag har hållit på med det här i hela mitt liv, bolaget är mitt skötebarn. Vi håller en extremt hög servicenivå, och min styrka är upprätthålla den. Genom att bli en del av Prosero blir vi ännu starkare, och vi kommer att kunna ta på oss helt nya uppdrag – som vi tidigare inte kunnat ta. Vi är specialiserade på de fabrikat vi säljer, men det finns så otroligt många olika typer av system så det blir en stor styrka att kunna samarbeta med de andra Proserobolagen”, säger Anthony Fagerberg, VD Öbacka Tele & Larm och El & Larmservice.

Redan dagen efter att förvärvet undertecknats, kunde ett första samarbete med ett annat bolag inom Proserofamiljen initieras.

Sundsvalls El & Larmservice har idag 18 medarbetare på två orter, Sundsvall och Ljusdal, och når en omsättning på cirka 31 miljoner kronor. Tidigare ägare av bolaget har genom förvärvet blivit delägare i Prosero.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 55 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 37 platser i Sverige, 11 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1 600 MSEK

KONTAKT:
ANTHONY FAGERBERG
VD, Sundsvalls El & Larmservice
info@obackatele.se
+46-706 96 25 70

Alla nyheter