Prosero gör strategiskt förvärv i Nordnorge

2020/09/21

Prosero Security Group (”Prosero”) fortsätter att växa på den norska marknaden, och förvärvar nu Securinord AS (”Securinord”). Prosero stärker med förvärvet sin position i Nordnorge ytterligare, och blir ännu bredare inom elektronisk och digital säkerhet som inbrottslarm och kameraövervakning i Norge.  

”Förvärvet av Securinord stärker vår position i Nordnorge, och kommer att skapa en länk mellan våra övriga bolag i regionen. Att få med Securinord i Proserogruppen kommer att ge oss ytterligare tyngd inom elektronisk säkerhet, som inbrottslarm och kameraövervakning, i Norge i allmänhet men i Nordnorge i synnerhet”, kommenterar Mikael Norlander, VD Prosero.

Securinord är baserat i Harstad i norra Norge, där man har en marknadsledande position. Lokaliseringen är strategiskt lämplig för Prosero, som sedan tidigare har verksamhet i både Tromsø och Bodø.

Securinord grundades 2010 av bolagets nuvarande vd Jens Christian Helgesen, och erbjuder service och integration av lås, passersystem, inbrottslarm och kameraövervakning..

”Jag har flera gånger tidigare fått förfrågningar från olika aktörer som velat köpa Securinord, men alltid avstått från att föra någon djupare diskussion med dem. När jag nu väljer att sälja till Prosero Security, är det för att de vill bevara vår lokala förankring utan att vi försvinner in i en stor koncern. Det är också viktigt för mig att Prosero ser värdet av kompetensen som de anställda representerar. För mig är det dessutom helt avgörande att Prosero vill satsa på tillväxt och utveckling av Securinord”, säger Jens Christian Helgesen, vd för Securinord.

Han understryker att han ser fram emot att Harstad-företaget nu blir en del av en större organisation.

Prosero drivs efter en modell som kommer att ge samtliga anställda i SecuriNord en känsla av gemenskap med samtliga verksamheter inom Prosero”, säger Jens Christian Helgesen.

Jens Christian Helgesen blir delägare i Prosero när han säljer sitt bolag, som idag har 12 anställda och i fjol omsatte ca 16 MNOK.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 56 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala resurser. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 37 platser i Sverige, 12 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1 600 MSEK.

Kontakt:
MIKAEL NORLANDER
VD, Prosero Security Group
mikael.norlander@prosero.com
+46-707 25 62 75

JENS CHRISTIAN HELGESEN
VD, Securinord
jens.christian.helgesen@securinord.no
+47 90 16 09 05

Alla nyheter