Prosero förvärvar Tele-Projekti Oy och THV Tele – ja Hälytysvalvonta Oy i Finland

2022/05/13

Prosero accelererar sin expansion i Finland och skapar en ledande position i Åboregionen genom de senaste förvärven av Tele-Projekti Oy (”Tele-Projekti”) och THV Tele – ja Hälytysvalvonta Oy (”THV”). Företagen driver en av de största larmcentralsverksamheterna i sydvästra Finland. Dessutom erbjuder de avancerade säkerhetslösningar.

Tele-Projekti grundades ursprungligen 1975 av familjerna Luoto och Packalen, som började med att tillhandahålla tv-antenner och högtalarsystem. På 80-talet började företaget fokusera på säkerhet och blev snabbt marknadsledande inom avancerad videoövervakning. Därefter har bolaget breddat sitt utbud till att även omfatta brandlarm, inbrottslarm, passerkontroll och dörrtelefoner. År 2000 överlämnades ledarskapet till nästa generations entreprenörer Kimmo Luoto, Mika Packalen och Tiina Luoto, som framgångsrikt drivit företaget sedan dess. År 2003 grundade de THV, som har blivit ett ledande oberoende larmcenter med en stark kompetens inom larmövervakning. Viktiga tjänster inkluderar övervakning av inbrottslarm, överföringstjänster för brandlarm, larmindikationer baserade på videoövervakningsanalys, administrationstjänster för säkerhetssystem och callcentertjänster.

Företagen har visat starka resultat, och genom åren har de etablerat en ledande marknadsposition med gott renommé och god varumärkesigenkänning. Försäljningen drivs främst av en blandning av installationsprojekt och eftermarknadsunderhåll, kombinerat med kontrakterad och återkommande försäljning från larmcentralen, som övervakar larm för tusentals kunder över hela Finland. Under det senaste räkenskapsåret hade företaget en omsättning på nästan 6 miljoner euro. De 35 anställda jobbar från företagets huvudkontor i Åbo.

”Vi ser fram emot den resa som ligger framför oss, och tillsammans med Prosero har vi bättre förutsättningar att möta framtida utmaningar. Vi ser många möjligheter, särskilt genom att samarbeta med andra Prosero-företag i Finland för att expandera och ytterligare stärka förmågan att betjäna våra kunder. Under hela vår historia har fokus på kundservice varit en hörnsten i vårt framgångsbygge och är en del av vår identitet. Genom att gå samman med Prosero säkerställer vi att vi kan hålla löftet till våra kunder att alltid leverera bästa möjliga lösningar och service”, säger Kimmo Luoto på Tele-Projekti och THV.

”Tele-Projekti och THV har uppvisat en imponerande historik och skapat en ledande position i Åboregionen, där vi inte tidigare haft en lokal närvaro. Bolagen har ett unikt erbjudande och deras starka kompetens och kompletterande utbud kommer att vara ett utmärkt tillskott till Prosero, och vi ser stor tillväxtpotential och synergier med vår befintliga verksamhet i andra regioner”, säger Sebastian Ryman på Prosero.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 600 MSEK.

Kontaktpersoner:

Sebastian Ryman
Förvärv, Prosero Security Group AB
sebastian.ryman@prosero.com
+46 761 846 596

Kimmo Luoto
VD, Tele-Projekti Oy
kimmo.luoto@thv.fi
+358 500 789 475

Alla nyheter