Prosero förvärvar Suomen Turvalukko OY i Finland

2022/07/14

Prosero fortsätter den starka tillväxtresan i Finland och tar genom förvärvet av Suomen Turvalukko ny mark i östra delarna av landet runt Kuopio. Bolaget erbjuder produkter och lösningar inom lås- och passersystem, porttelefoni, dörrautomatik, inbrottslarm och CCTV.

Suomen Turvalukko grundades ursprungligen på 90-talet som en familjeägd låssmed, men fick en nystart 2018 då andra generationens entreprenör Samu Sallinen tog över verksamheten. I samband med nyetableringen anslöt sig Jimi Väisänen och tillsammans har de båda entreprenörerna vidareutvecklat bolaget och på kort tid byggt upp en framgångsrik verksamhet med ett starkt erbjudande och gott rykte i regionen. Sedan start har bolaget uppvisat en kraftig tillväxt som har kommit från en hög servicenivå och goda relationer med regionens bygg- och fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, industri, detaljhandel och offentlig sektor. Försäljningen drivs framför allt av service och eftermarknad samt en snabbväxande e-handel. Under det senaste räkenskapsåret omsatte bolaget närmare 2,4 miljoner euro med 11 anställda som utgår från kontoren i Kuopio (HQ) och Varkausand.

– Suomen Turvalukko Oy är en ung men snabbt växande aktör inom säkerhetsbranschen. Vårt verksamhetsområde är Norra och Södra Savolax, säger Jimi Väisänen, VD på Suomen Turvalukko OY. Vi verkar främst på eftermarknaden och hörnstenen i vår verksamhet har alltid varit förstklassig service. Världen förändras och samtidigt utvecklas vår verksamhetsmiljö väldigt snabbt, t.ex. tack vare digitaliseringen. Vi vill vara en trendsättare i denna utveckling och starkt involverade i framtiden. Vi ser att förvärvet gör att vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud av tjänster och möjlighet att utveckla företaget, så att vi kan fortsätta att erbjuda branschens bästa service till våra kunder.

Med förvärvet av Suomen Turvalukko expanderar vi till en ny växande geografi, vilket kompletterar och stärker vår befintliga verksamhet väl, säger Sebastian Ryman, M&A Prosero Security Group. Vi ser stor tillväxtpotential där de fokuserar på ett attraktivt marknadssegment och har byggt upp en framgångsrik organisation med en entreprenörsdriven kultur, vilket passar mycket bra in i Prosero.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 3 miljarder sek.

Kontaktpersoner

Sebastian Ryman
M&A Prosero
Mail: sebastian.ryman@prosero.com
Tel: +46 76 184 65 96

Jimi Väisänen
VD, Suomen Turvalukko Oy
Mail: jimi.vaisanen@kuopionturvalukko.fi
Tel: +358 400 980 322

Alla nyheter