Prosero förvärvar Södra vägens Låsservice AB och stärker positionen i Göteborgsregionen

2021/06/01

Prosero förvärvar Södra vägens Låsservice AB och stärker sin position i Göteborgsregionen. Södra vägens Låsservice är ett anrikt företag som grundades redan 1966 och har idag en bred kompetens inom säkerhets­lösningar med fokus på lås, passersystem, dörrautomatiker, värdeförvaring och service.

Södra vägens Låsservice AB omsatte 26 MSEK 2020 och har 12 medarbetare som utgår från Mölndalsvägen i Göteborg. De har en bred kundbas i hela regionen, bland annat Göteborgs Universitet och ett flertal bygg- och fastighetsbolag.

”Det känns mycket bra att bli en del av Prosero. Jag hörde mig för i branschen innan jag bestämde mig för att sälja och fick bara positiv feedback från tidigare branschkollegor som gått med i Prosero. Nu behåller vi det lokala ledarskapet och kan samtidigt dra nytta av det stora bolagets fördelar”, säger Mikael Asperholm, ägare till Södra vägens Låsservice.

”Vi är stolta över att kunna välkomna Södra vägens Låsservice till Prosero. De blir ett viktigt tillskott till vår satsning mot Göteborgsmarknaden”, säger Ragnar Thulin, regionchef Prosero.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 86 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 54 platser i Sverige, 23 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

Alla nyheter