Prosero förvärvar säkerhetsaktörerna AS Brann og Sikringservice samt Lås og Beslag AS

2023/06/09

Prosero meddelar idag förvärvet av AS Brann og Sikringservice samt Lås og Beslag AS, två framstående lokala aktörer inom säkerhetsbranschen i Oslo-regionen. Genom dessa förvärv stärker Prosero sin position och expanderar sin kapacitet att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar i regionen.

AS Brann og Sikringservice grundades 1981 av Gunnar Fjellet och följdes upp av Lås og Beslag AS som grundades 1995. Idag drivs verksamheterna av sönerna Odd Fjellet och Torbjørn Fjellet. Tillsammans erbjuder verksamheterna en omfattande portfölj av säkerhetslösningar, inklusive passersystem, mekanisk och elektromekanisk låsning, dörrautomatik och porttelefoni samt brandsäkerhet. Med specialiserade tjänster och dedikerade team har de befäst sina positioner som experter inom inbrotts- och brandskyddslösningar och som pålitliga leverantörer i regionen. Kundbasen består av kunder inom den offentliga sektorn (sjukhus och skolor), samt företag, primärt fastighetsägare och fastighetsförvaltare.

Under senare år har verksamheterna uppvisat imponerande tillväxt tack vare framgångsrika strategiska åtgärder och operativa insatser samt starka relationer med kunderna. 2022 omsatte bolagen NOK 45 miljoner. De 18 anställda kommer att fortsätta att utgå ifrån de två kontoren i Porsgrunn och Skien.

– Vi är stolta över att vara en del av Prosero. Med stöd av gruppens omfattande erfarenhet och resurser är vi övertygade om att vi kommer att kunna växa än mer, säger Odd Fjellet, VD på AS Brann og Sikringservice samt Lås og Beslag AS. Vi är tacksamma för våra kunders fortsatta förtroende och ser fram emot att utöka och förbättra våra tjänster för att skapa en ännu tryggare miljö. 

– Prosero är glada över att välkomna AS Brann og Sikringservice samt Lås og Beslag AS till gruppen, säger Andreas Setting, Country Manager Prosero Norge. De kommer att bidra med sin stora kunskap och erfarenhet till nytta för hela gruppen. Genom att kombinera våra resurser och erfarenheter kommer vi att kunna erbjuda ännu starkare säkerhetslösningar till våra kunder.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 130 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 3,5 miljarder.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Setting
Country Manager Norway, Prosero
Mail: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Odd Fjellet
VD på AS Brann og Sikringservice samt Lås og Beslag AS
Mail: odd@brann-sikringservice.no
Tel: +47 917 98 055

Alla nyheter