Prosero förvärvar PAP Group i Finland

2021/11/05

PAP Group är en av Nordens största oberoende aktörer inom brandsäkerhetslösningar och en marknadsledare i Finland. Genom förvärvet av PAP Group förstärker Prosero sin position och närvaro kraftigt inom brandskyddstjänster över hela Finland.

PAP Group startades 2006 och är en certifierad helhetsleverantör av brandförebyggande system. Deras erbjudande omfattar kompletta lösningar för brandlarm, röstevakuering och nödbelysning inklusive projektering, installation, förvaltning, fjärrstyrning och underhåll.

Genom starka partnersamarbeten med många av de största aktörerna inom bygg- och installatörsbranschen har PAP Group byggt en framgångsrik affär, ett starkt varumärke och ett mycket gott rykte i branschen. Deras brandskyddslösningar återfinns överallt i samhället, på arenor och sjukhus, i tunnlar, tåg, datacenter, offentliga byggnader och bostadshus. Med utgångspunkt från 6 kontor i Vanda (HQ), Åbo, Kuopio, Varkaus, Lahtis och Tammerfors har PAP Group lokal närvaro i stora delar av Finland. Bolaget har uppvisat mycket goda resultat i enlighet med uppsatta mål och ser en fortsatt positiv trend, med många spännande projekt i pipeline. Bolaget omsatte 7,8 miljoner euro under det senaste räkenskapsåret.

”Vi har som mål att vara den främsta leverantören av helhetslösningar inom brandsäkerhetsområdet, med många tjänster i vårt erbjudande. Hos vår målgrupp är vi kända som experten inom systemdesign och rådgivning och kunderna bjuds in att delta i projektet redan på designstadiet. Genom att bli en del av Prosero kan vi leverera ett ännu bättre erbjudande till våra kunder och partners. Vi kommer att kunna växa och utvecklas snabbare, till exempel genom företagsförvärv och genom att utöka och förbättra vårt tjänsteutbud i linje med vår strategi. Som en del av Prosero Security Group kommer vi också att kunna erbjuda våra kunder ett bredare utbud av närbesläktade säkerhetstjänster”, säger Marko Hämäläinen, VD för PAP Group.

”Med en brandskyddsexpert som PAP Group i Finland blir koncernens samlade erbjudande än starkare”, kommenterar Fredrik Gren, VD, Prosero Security Group. ”PAP Group är en av de främsta aktörerna inom brandskydd i Finland med lokal förankring på flera viktiga orter där vi inte haft närvaro tidigare. De kommer att komplettera vår finska organisation mycket väl. Vi är glada och stolta att PAP Group nu blir en del av Prosero Security Group och ser fram emot att utveckla affären vidare tillsammans.”


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på runt 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 26 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 13 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

Fredrik Gren
VD, Prosero Security Group AB
fredrik.gren@prosero.com
+46 705 116 499

Marko Hämäläinen
VD, PAP Group
marko.hamalainen@pap.fi
+358 40 529 0331

Alla nyheter