Prosero förvärvar Nordland Lås & Sikkerhet AS – en viktig satsning i Nordland

2021/09/20

Genom förvärvet av Nordland Lås & Sikkerhet stärker Prosero sin närvaro ytterligare i Nordland. Nordland Lås & Sikkerhet startades 1995 som ett familjebolag och har genom åren upparbetat en stark position och mycket gott rykte i ett stort upptagningsområde i norra Norge.

Företaget erbjuder tjänster inom projektledning, service och underhåll och har en bred kompetens inom lås och passersystem, dörrautomatik, larm, porttelefoni och övervakningssystem. Under de senaste åren har bolaget uppvisat en god tillväxt och utsikterna för framtiden ser lovande ut med många attraktiva, kommande projekt i en region som växer. Med långvariga relationer till kunder inom bygg, fastigheter och den publika sektorn omsatte Nordland Lås & Sikkerhet NOK 27M under 2020 med 17 anställda som utgår från bolagets kontor i Mo i Rana och Bodø, båda med butikskoncept.

”Med Nordland Lås & Sikkerhet tillförs ytterligare en lokal ledare till Proseros bolagsportfölj och vi är stolta över att kunna välkomna dem till oss. De har en stark marknadsposition och kommer att täcka ett område där vi tidigare hade begränsad närvaro”, säger Andreas Setting, Landschef för Prosero Norge. ”Deras erfarenhet och kompetens passar utmärkt in i vårt starka team.”

”Vi på Nordland Lås & Sikkerhet AS gläder oss över att bli en del av Prosero. Det kommer att ge oss tillgång till kompetens och nya lösningar inom fler områden än vad vi har idag. När vi nu väljer att sälja familjeföretaget känner vi oss trygga med och säkra på att de nya ägarna värdesätter och bygger vidare på företagets DNA. Vi får möjlighet att driva företaget vidare under samma namn samtidigt som vi får tillgång till utökade resurser och möjlighet att fortsätta som delägare i Prosero. Vi ser fram emot att bli en del av Prosero och samarbetet med de övriga företagen i koncernen”, säger Alexander Ræstad, VD Nordland Lås & Sikkerhet.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 90 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 26 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 5 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

Andreas Setting
Landschef Prosero Norge
E-post: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Alexander Ræstad
VD Nordland Lås & Sikkerhet AS
E-post: alex@nls.no
Tel: +47 75 15 45 55

Alla nyheter