Prosero förvärvar Lukkoässä Oy och stärker närvaron i södra Finland

2021/10/06

Prosero stärker positionen i södra Finland genom förvärv av Lukkoässä Oy med säte i Lahti och Hollola. Bolaget grundades 1984 och erbjuder tjänster inom installation och driftsättning, service och underhåll och tillhanda­håller lösningar inom lås och passersystem, dörrautomatik, porttelefoni, larm och kameraövervakning (CCTV).

Bolaget har byggt upp en attraktiv marknads­position med återkommande projekt och service­åtaganden från en bred kundbas med starka relationer till den publika sektorn, fastighetsbolag och de många industrier som finns etablerade i regionen. Bolaget har uppvisat en stark historik med god tillväxt och lönsamhet genom åren, och baserat på nuvarande orderbok och de nyanställningar som gjorts så är framtids­utsikterna fortsatt goda. Bolaget omsatte EUR 1,3M under det senaste räkenskapsåret med 9 anställda som utgår från bolagets kontor i Lahti och Hollola.

”Som en del av Prosero bevarar vi vår identitet som en lokal aktör, med ett väletablerat varumärke – Lukkoässä – samtidigt som vi får utökade resurser till att utveckla och stärka vårt erbjudande till våra kunder”, säger Arto Kyyhkynen, ägare och verksamhetschef, Lukkoässä Oy.

”Vi är stolta över att kunna välkomna Lukkoässä till Prosero. De har en ledande ställning i en attraktiv region med långtgående industrianor. Tillsammans kompletterar de vår befintliga verksamhet väl och flyttar fram vår position från Helsingfors, där vi redan finns etablerade”, kommenterar Fredrik Gren, VD, Prosero Security Group AB.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 92 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 26 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 7 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

Fredrik Gren
VD, Prosero Security Group AB
fredrik.gren@prosero.com
+46 705 116 499

Arto Kyyhkynen
VD och ägare, Lukkoässä Oy
arto.kyyhkynen@lukkoassa.fi
+358 443 410 127

Alla nyheter