Man bär stege

Prosero förvärvar LH Electronic Alarm

2017/10/27

Senast i raden företagsförvärv är LH Elektronic Alarm AB (LH Alarm). Säljare är Lars Ihd, välkänd profil genom sitt långa engagemang i branschföreningarna SLF, Swelarm och i Säkerhetsbranschen.

LH Alarm, med 20 anställda och en omsättning på knappt 40 miljoner kronor, ska drivas vidare av Lars Idh, men nu som en del Prosero Security. Lars Idh ska också vara ett stöd till koncernens ledning i övergripande frågor.

– Den pågående konsolideringen av bolag ställer nya krav på det lokala mindre bolaget för fortsatt framgång och jag har själv tänkt att man borde försöka skapa ett starkare samarbete mellan oss lite mindre bolag, kommenterar Lars Idh, som tidigare haft flera bud på sitt bolag från större aktörer och då tackat nej.

– Jag har hela tiden känt att jag inte vill sälja LH Alarm om det innebär att det vi byggt upp riskerar att försvinna i en stor koncern. Prosero Security gör vad jag länge saknat i branschen, med möjligheten att fortsätta utveckla mitt företag kompletterat med styrkan av tillhörighet i en större grupp, säger han avslutningsvis.

Alla nyheter