Prosero förvärvar Låssmeden i Norrköping

2020/10/08

Prosero Security Group (”Prosero”) fortsätter att växa strategiskt, och förvärvar nu Låssmeden i Norrköping (”Låssmeden”). Låssmeden har en regionalt marknadsledande ställning och kommer att stärka Proserogruppens position i Östergötland.  

”Genom förvärvet av Låssmeden kommer vi ännu närmare våra kunder i Norrköpingsregionen. Låssmedens tjänster kompletterar vårt utbud i regionen och skapar fina förutsättningar för samarbete med framför allt Passera som har en filial i Norrköping”, kommenterar Mikael Norlander, VD Prosero.

Låssmeden grundades redan 1955, och har sedan 1976 varit ett familjeföretag. Idag är man specialiserade på elektroniska och mekaniska lås, passersystem och dörrautomation. Företaget är auktoriserat och innehar två mästarbrev samt är medlem av Sveriges Låsmästares Riksförbund.

”Vi tror på en stark resa tillsammans med övriga bolag inom Prosero. Att släppa ett familjeföretag där vi är tredje generationen hade inte känts rätt om inte just Prosero tagit vid som ny ägare, vi delar visioner och synen på framtiden fullt ut”, säger Johan Alkehed, vd Låssmeden.

”Det känns jättekul att få ta steget vidare. Jag tror att helheten kommer att bli riktigt bra, att den leveransen av den kompletta lösningen kan bli ännu starkare. Vi känner att vi vill trycka på med det vi har och tillsammans med övriga Proserobolag blir vi ännu starkare. Nu kan vi arbeta på samma sätt, men dra nytta av den stora gruppens fördelar”, säger Petter Alkehed, delägare i Låssmeden.

Låssmeden i Norrköping har idag tio medarbetare och en omsättning på cirka 41,5 miljoner kronor.

Tidigare ägare av Låssmeden har genom förvärvet blivit delägare i Prosero.

Alla nyheter