Prosero förvärvar låssmeden Avainahjo OY i Finland – har nu lokal närvaro på 100 orter

2021/11/22

Prosero förvärvar Avainahjo OY och har nu lokal närvaro på 100 orter över hela Norden. Avainahjo grundades redan 1956 och erbjuder eftermarknadsprodukter och tjänster inom teknisk säkerhet till bostadssektorn. Med förvärvet av Avainahjo stärks koncernen i hela Helsingfors med omnejd.

Under 2021 har Prosero gjort flera viktiga förvärv i Finland och genom det senaste förvärvet ansluts ett av Helsingfors äldsta och mest anrika låssmeder till koncernen. Med högsta servicenivå och lång närvaro i regionen har Avainahjobyggt upp ett välkänt varumärke och en stark position inom teknisk säkerhet för bostadssektorn. Deras erbjudande innefattar låskontroll, låsbyten, kameraövervakning, porttelefoner, dörröppnare och larmsystem i kombination med underhållstjänster och serviceavtal. Bolagets höga servicenivå har gett dem ett stort förtroende ute hos kunderna, som återfinns bland stadens fastighetsägare, stora byggbolag och den offentliga sektorn. År 2020 låg omsättningen på 1,9 miljoner euro och hittills i år har bolaget överträffat sin ursprungliga prognos. Bolaget har 13 anställda som utgår från kontoret i Helsingfors fiskehamn som också huserar en affär.

Vesa Ojala, VD på Avainahjo OY, säger: ”Prosero har ett toppenbra team i Finland och det känns fantastiskt att få bli en del av det. Vi växer och vi vet att detta kommer att bidra till att göra våra tjänster ännu bättre. Vår verksamhet kommer att fortsätta som tidigare, men som en del av Prosero kommer vi att kunna ge våra kunder en ännu bättre och mer heltäckande service. Vi vill lyssna på våra kunder och alltid erbjuda den bästa lösningen. Avainahjo OY växer kraftigt och den nuvarande orderstocken visar också att kunderna har ett starkt förtroende för våra tjänster. Vi finns i eftermarknadsområdet och vi förvaltar cirka 400 fastigheter, varav de flesta ligger i centrala Helsingfors.”

”Vi är stolta över att önska Avainahjo OY välkomna till Prosero! De har ett starkt varumärke och vi ser stor tillväxtpotential och goda samarbetsmöjligheter mellan våra befintliga bolag i området”, kommenterar Fredrik Gren, VD, Prosero Security Group.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 27 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 14 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

Fredrik Gren
VD, Prosero Security Group AB
fredrik.gren@prosero.com
+46 705 116 499

Vesa Ojala
VD, Avainahjo OY
vesa.ojala@avainahjo.fi
+358 50 441 77 44

Alla nyheter