Prosero förvärvar Lås & Sikring AS och stärker positionen i Osloregionen

2021/06/11

Prosero stärker närvaron i Osloregionen genom förvärv av Lås & Sikring AS i Elverum. Lås & Sikring grundades 1992 och fokuserar främst på större projekt där de tillhandahåller ett brett erbjudande inom lås- och passersystem och vänder sig främst till byggsektorn.

Under de senaste åren har bolaget uppvisat en imponerande tillväxt och etablerat en stark ställning som en av de ledande aktörerna i branschen. Med en stark kundbas och bred portfölj av några av landets mest prestigefyllda byggprojekt omsatte Lås & Sikring ca 60 MNOK år 2020 med 18 anställda som utgår från bolagets kontor i Elverum.

”Att bli en del av Prosero skapar långsiktig stabilitet och ger Lås & Sikring AS de utvecklingsmöjligheter som behövs för att fortsätta sin utveckling. Vi blir därmed en av flera starka verksamheter inom Prosero och hoppas kunna både bidra till och dra nytta av all den kompetens som finns i koncernen”, säger Kjetil Løvaas, VD och delägare i Lås & Sikring AS.

”Vi är stolta över att kunna välkomna Lås & Sikring till Prosero. De har en stark marknadsposition och med deras projektorganisation kompletterar de vår befintliga verksamhet väl och stärker vår leveransförmåga i attraktiva projekt”, kommenterar Andreas Setting, landschef för Prosero Norge.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 88 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 54 platser i Sverige, 25 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

Kontaktpersoner:

Andreas Setting
Landschef Prosero Norge
andreas.setting@prosero.com
+47 920 71 999

Kjetil Løvaas
VD och delägare, Lås & Sikring AS
kjetil@lassikring.no
+47 950 24 350

Alla nyheter