Prosero förvärvar Lås & Prosjekt AS i Norge

2022/09/30

Prosero fortsätter tillväxtresan i Norge och genom förvärvet av Lås & Prosjekt AS stärks närvaron i Oslo-regionen ytterligare.

Lås & Prosjekt AS grundades 2009 av Jannike Stenavaag. Med ett komplett tjänsteerbjudande inom lås- och passersystem och dörrautomatik har Jannike tillsammans med Petter Ellefsen utvecklat en effektiv organisation och en affär som är på god tillväxt.

Fokus för Lås & Prosjekt ligger på projektbaserade installationserbjudanden till kunder inom nybyggnation och fastighetsutveckling, där serviceavtal ingår som en central del. Bolaget har genom sitt höga engagemang och sin goda service byggt upp en kundbas av viktiga aktörer som genererar långvariga och attraktiva affärssamarbeten.

Flera framgångsrika satsningar har bidragit till verksamhetens tillväxt och inneburit att både personalstyrka och samarbete med underleverantörer i närområdet har utökats.

Från huvudkontoret i Rud strax utanför Oslo utgår de sex anställda. Bolaget har haft en mycket god utveckling och hade under 2021 en omsättning på 21 miljoner NOK. Med en stark orderingång och fulla orderblock förväntas även den ursprungliga prognosen för 2022 överträffas.

”Vi är glada över att bli en del av Prosero och ser många fördelar med Proseros affärsmodell, där vi behåller ledarskapet och kommer att jobba vidare på inslagen bana”, säger Jannike och Petter. ”Vi har stor efterfrågan på våra tjänster och med stöd av övriga säkerhetsexperter i gruppen kommer vi att kunna hjälpa våra kunder med ännu fler säkerhetstjänster. Vi ser fram emot att bidra med vår gedigna erfarenhet, vårt tekniska kunnande och våra goda affärsrelationer till den stora gruppen.”

”Lås & Prosjekt AS är ett välskött bolag som byggt en mycket framgångsrik projekt-och serviceverksamhet”, säger Andreas Setting, landschef Prosero. ”Deras fina tillväxt och goda erfarenhet av nära samarbeten med andra låssmeder i närområdet kommer att vara till stor nytta. De stärker vår position i Oslo och kommer att bidra till vår fortsatta framgång.”

Om Prosero Security Group
Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 3 miljarder kronor.

Kontaktpersoner
Andreas Setting
Landschef, Prosero
Mail: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Petter Ellefsen
Lås & Prosjekt AS
Mail: petter@lasprosjekt.no
Tel: +47 924 54 525

Alla nyheter