Pressbild Hyvinkään

Prosero förvärvar Hyvinkään Turvalukko Oy i Finland och stärker positionen i södra Finland

2024/01/17

Hyvinkään Turvalukko Oy är en anrik låssmed som grundades 1990. De erbjuder ett brett utbud av lås- och säkerhetstjänster till kunder över hela södra Finland, speciellt i huvudstadens förorter. Genom förvärvet ökar Prosero närvaron i regionen och förstärker erbjudandet med Hyvinkään Turvalukkos välrenommerade expertis.

Hyvinkään Turvalukko Oy är en auktoriserad ABLOY® och iLOQ-partner, som är känd för sina högkvalitativa lås- och säkerhetstjänster i södra Finland. Verksamheten specialiserar sig på mekaniska och elektroniska låssystem, avancerade övervakningssystem, porttelefoni samt passersystem.

Tero Vaara och Virpi Sirola började på Hyvinkään Turvalukko 1995. De tog över verksamheten 2012 och har sedan dess fortsatt att utveckla de nära kundrelationerna och befästa positionen som en betrodd leverantör, vilket bekräftas av en mycket hög andel återkommande kunder. Deras kundbas spänner över offentliga och privata sektorn, bostadsrättsföreningar, detaljhandelskedjor och byggföretag.

Med ett dedikerat team på 8 anställda baserade vid kontoret och butiken i Hyvinkään beräknas omsättningen uppgå till 1,4 miljoner euro under 2023.

– Det är viktigt för oss att som en del av Prosero få fortsätta vår verksamhet som tidigare, som en egen enhet, med vår kompetenta personal och under vårt välkända företagsnamn, säger Tero Vaara, CEO, Hyvinkään Turvalukko Oy. Att bli en del av Prosero ger oss betydande konkurrensfördel och stöd, vilket säkerställer att Hyvinkään Turvalukkos framgång fortsätter.

– Vi är glada att Hyvinkään Turvalukko valt att bli en del av Prosero, säger Jyri Aho, Country Manager Prosero Finland. Vi känner dem mycket väl sedan tidigare och är imponerade över deras höga expertis. Fler verksamheter inom gruppen har redan ett nära samarbete med dem. Nu kommer vi att intensifiera samarbetena och ytterligare stärka vår position i regionen.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 170 platser i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar ledande säkerhetsteknik anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 4,6 miljarder SEK.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jyri Aho
Country manager, Prosero Finland
E-post: jyri.aho@prosero.com
Tel: +358 40 081 3579

Tero Vaara
CEO, Hyvinkään Turvalukko Oy
E-post: tero.vaara@hyvinkaanturvalukko.fi
Tel: +358 40 080 2419

Alla nyheter