Prosero förvärvar Hemer Lås & Dørtelefon AS och stärker närvaron i Osloregionen

2021/06/02

Prosero stärker sin position i Osloregionen genom förvärv av Hemer Lås & Dørtelefon AS. Hemer Lås & Dørtelefon grundades 1978 och fokuserar främst på service och eftermarknad och tillhandahåller ett brett erbjudande inom lås, passersystem och porttelefoni, dörrautomatik samt kameraövervakning.

Hemer Lås & Dørtelefon har etablerat en stark marknadsposition, och genom många år av framgångsrikt samarbete har de byggt upp en attraktiv kundbas med goda relationer till bland annat Oslo kommun och ett flertal fastighetsbolag. Hemer Lås & Dørtelefon omsatte 33 miljoner NOK 2020 och har 16 anställda som utgår från bolagets kontor på Tåsenveien i Oslo.

”Alla vi på Hemer Lås & Dørtelefon AS är stolta och glada över att få bli en del av Prosero. Vi ser många fördelar med att bli en del av något större och få del av den kompetens som finns inom andra områden i branschen som vi idag inte har. Dessutom har vi möjlighet att dela med oss av vår kompetens till de andre i gruppen. Det faktum att vi skulle kunna fortsätta att driva bolaget på samma sätt som tidigare och under samma namn var något av det som lockade oss till Prosero, samt möjligheten att kunna återinvestera i Prosero och därmed fortsätta att vara på ägarsidan. Vi ser fram emot fortsättningen och samarbetet med de andre i gruppen”, säger Arne Hemer, grundare och ägare till Hemer Lås & Dørtelefon AS.

”Vi är stolta över att kunna välkomna Hemer Lås & Dørtelefon till Prosero. De har ett starkt varumärke med gott rykte och blir en viktig pusselbit till vår satsning i Oslo”, kommenterar Andreas Setting, landschef för Prosero Norge.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 87 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 54 platser i Sverige, 24 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

Alla nyheter