Prosero förvärvar HARDI-V i Danmark

2022/01/25

Prosero expanderar i Danmark genom det senaste förvärvet av låssmeden HARDI-V. HARDI-V är en helhetsleverantör inom teknisk säkerhet och finns etablerade i Randers och Viborg.

HARDI-V grundades som en traditionell låssmed 1968 och övertogs år 2000 av Dan Christensen och Henrik Westergaard som tillsammans drivit bolaget framgångsrikt sedan dess. Företaget är idag en helhetsleverantör av säkerhetsprodukter och tjänster, och har en bred kundbas med privata företag, fastighetsägare, offentliga institutioner och industrier. Många kunder återfinns inom grundläggande samhällsfunktioner såsom sjukvård och vindkraft. Företagets erbjudande inkluderar produkter och tjänster inom mekaniska och elektroniska lås, dörrtelefoni, passersystem, dörrautomatiker, inbrottslarm och övervakning.

Stor efterfrågan på tjänsterna och flera framgångsrika satsningar i kombination med en stark kundbas har bidragit till att HARDI-V haft positiv utveckling med hög tillväxt och minimal påverkan från den globala pandemin. Bolaget har mycket gott anseende både i branschen och bland kunder och är certifierade och godkända av Rigspolitiet, försäkringssällskapen och Skadeforebyggende forum (SKAFOR). Omsättningen under det senaste räkenskapsåret uppgick till 35 miljoner DKK. Bolaget har 21 anställda som utgår från de två butikerna i Viborg och Randers.

”Redan från första mötet kände vi att Prosero Security Group var rätt för oss”, säger Dan Christensen, ägare till HARDI-V, och Henrik Westergaard, VD och ägare till HARDI-V. ”Genom att bli en del av Prosero känner vi oss trygga i att bolaget kommer att drivas vidare i samma anda som tidigare. HARDI-V har genom de senaste årtiondena byggt upp en stark identitet, och det är viktigt för oss att den andan lever vidare i verksamheten. Det innebär att vi behåller samma namn, samma personal och samma höga servicenivå för våra kunder som de har vant sig vid under de senaste 50 åren. Vi har alltid lagt stor vikt vid att leverera tjänster av högsta kvalitet till kunderna, stora som små, samt bygga och upprätthålla långvariga kundrelationer.

Genom att bli en del av Prosero Security Group ser vi stora möjligheter till att även fortsättningsvis hålla oss uppdaterade inom den senaste tekniken i säkerhetsbranschen, möta våra kunders behov och samtidigt fortsätta vår tillväxtresa. Samarbetet innebär att vi som verksamhet kan fokusera än mer på att följa utvecklingen i branschen och därigenom säkra att vi förblir våra nuvarande och framtida kunders föredragna leverantör av säkerhetslösningar. Därför ser vi fram emot att bli en del av Prosero Security Group”, säger Dan och Henrik.

”Vi är glada och stolta över att kunna välkomna HARDI-V till Prosero. HARDI-V har uppvisat en mycket imponerande historik och över tid byggt upp en ledande ställning i branschen med ett starkt varumärke”, säger Fredrik Gren, VD för Prosero Security Group. ”Danmark är en strategiskt viktig marknad för Prosero och med HARDI-V tar vi ett starkt kliv framåt för att accelerera tillväxten i regionen.”


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 500 MSEK.

Kontaktpersoner:

Fredrik Gren
VD, Prosero Security Group AB
fredrik.gren@prosero.com
+46 705 116 499

Henrik Westergaard
VD, HARDI-V A/S
hw@hardi-v.dk
+45 86 42 08 66

Alla nyheter