Prosero förvärvar Exista Säkerhet och stärker positionen i Stockholmsregionen

2021/04/16

Prosero förvärvar Exista Säkerhet AB och stärker sin position i Stockholmsregionen. Exista har en bred kompetens inom tekniska säkerhetslösningar inom integrerade system, passersystem, larm, kamerabevakning och lås.

Exista grundades 2008 och har haft en stark tillväxt sedan dess. Exista omsatte 67 MSEK 2020 och erbjuder ett brett spektrum av tekniska säkerhetstjänster till kunder i hela Sverige. Kontoret ligger i Solna och därifrån utgår 29 medarbetare.

”Det känns mycket bra att bli en del av Prosero. Nu kan vi ta ytterligare steg i att utveckla vårt säkerhetskunnande och bli en ännu bättre partner till våra kunder. Vi blir därmed ett av flera starka bolag inom Prosero och hoppas kunna både bidra till och dra nytta av den breda och djupa kompetens som finns inom koncernen”, säger Christer Dahl, en av grundarna av Exista.

”Att bli en del av Prosero skapar långsiktig stabilitet och ger Exista de utvecklingsmöjligheter som behövs för att fortsätta den tillväxtresa vi inledde när bolaget grundades för drygt 13 år sedan. Vi ser fram emot att lära känna Prosero och den imponerande samling bolag som anslutit sig”, säger Niclas Jansson, en av grundarna av Exista.

”När Exista nu ansluter till Prosero förstärks både vår kompetens och marknadsposition i Stockholmsregionen. Exista har länge imponerat på mig med sin imponerande bredd i säkerhetskunnandet och fina utveckling”, säger Johan Norrbrink, Regionchef Prosero.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 85 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 53 platser i Sverige, 23 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 3 platser i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till nära 2 000 MSEK.

Alla nyheter