Prosero förvärvar BUYSEC AS och BUYTEC AS i Norge

2022/01/10

Prosero Security Group förvärvar BUYSEC AS och BUYTEC AS i Norge och förstärker erbjudandet inom passerkortslösningar och biljettsystem.

BUYSEC startades 1994 av Kongsberg group och är idag en totalleverantör av passerkortssystem och tillbehör med tillhörande servicetjänster, produktion och programmering av alla typer av plastkort. Produkterna säljs både via ett återförsäljarnätverk och direkt via bolagets webbshop till företag och industrier i Norden och ett antal europeiska länder.

2005 startades BUYTEC som erbjuder ett ekosystem av tjänster och produkter till eventbranschen, såsom elektroniska biljetter, CRM-integration, automatiserad åtkomstkontroll samt stöd för lojalitets- och bonusprogram. Med några av Nordens största sport- och kulturarenor som kunder och avtal med ledande systemleverantörer har BUYTEC en stark position på marknaden. De två bolagen har tillsammans 11 anställda och en total omsättning på 37 miljoner NOK. Bolagen utgår från Mjøndalen några mil utanför Oslo.

”BUYSEC och BUYTEC har funnits på säkerhetsmarknaden i 28 år och vi har verkat inom IT-säkerhet, ID-kort och access- samt biljett- och passagesystem. Idag smälter säkerhetssystemen samman mer och mer och då blir det viktigt med en bred säkerhetskompetens för att kunna vara i framkant i utvecklingen. Det är ofta en stor utmaning att driva tillväxt och hantera teknikförändringar när man är ett litet företag. Vi är därför glada och nöjda över att bli en del av Prosero-familjen och ser fram emot ytterligare tillväxt”, säger VD och delägare i BUYSEC AS och BUYTEC AS, Hans Tommy Wilhelmsen.

”BUYSEC och BUYTEC skiljer sig något från Prosero-gruppens övriga bolag, men de kommer att komplettera organisationen väl genom att många av våra bolag har behov av deras lösningar. Så vi ser stora möjligheter till positiva synergier genom detta förvärv. Både BUYTEC och BUYSEC är solida bolag med mycket väl fungerande organisation och kunderbjudande och kommer att drivas vidare precis på samma sätt som förut”, säger Andreas Setting, landschef Prosero Norge.


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 2 300 MSEK.

Alla nyheter