Prosero förstärker organisationen

2020/02/05

Prosero Security Group fortsätter att utvecklas som företag och säkerhetsgrupp. Prosero består idag av 700 medarbetare på 50 platser i fyra nordiska länder som tillsammans omsätter 1,5 miljarder. För att anpassa bolaget till nästa fas har Ragnar Thulin utsetts till COO, Andreas Setting till landschef Prosero Norge och Hanna Stenvall till kommunikationschef.

”Rekryteringen av Hanna, Ragnar och Andreas går helt i linje med våra strategiska satsningar under de närmaste åren. Nu skapar vi rätt förutsättningar att vidareutveckla Prosero inom ramen för vår decentraliserade affärsmodell”, kommenterar Mikael Norlander, CEO Prosero.

Ragnar Thulin kommer närmast från rollen som ansvarig för Avarn Teknik i Sverige och har sedan tidigare lång erfarenhet från seniora roller inom service, infrastruktur och entreprenadverksamhet. Ragnar tillträdde rollen som COO i mitten av januari 2020. Ragnar Thulin blir en del av Proseros ledningsgrupp.

”Det finns en enorm kompetens och ett fantastiskt driv bland medarbetarna i bolagen inom Proserogruppen. Det ska bli mycket spännande att arbeta med att ytterligare utveckla Prosero och de fina bolagen i gruppen”, säger Ragnar Thulin, COO Prosero.

Hanna Stenvall kommer närmast från rollen som marknads- och kommunikationschef för säkerhetskonsultbolaget 2Secure, och dessförinnan från motsvarande roll för branschorganisationen Säkerhets- och försvarsföretagen, SOFF. Hon har dessutom lång erfarenhet av branschmedia och har bland annat varit chefredaktör för tidningen Skydd & Säkerhet. Hon tillträder tjänsten som kommunikationschef för Prosero Security Group och Axel Group den 1 april 2020.

”Att få chansen att hänga med på den här häftiga resan som Proserofamiljen gör känns otroligt kul och spännande. Det är en utmaning att hitta vägar för att nå en gemensam kommunikation för så många starka varumärken, som ska fortsätta att vara precis så kraftfulla som de alltid varit. Men det är ju det som är unikt med den här säkerhetsgruppen, att alla de här lokala stjärnorna behåller sin form men är tajta och samarbetar med varandra”, konstaterar Hanna Stenvall.

För att så effektivt som möjligt kunna ta tillvara på de affärsmöjligheter och erfarenhetsutbyten som finns mellan bolagen så går Andreas Setting in i den nyinrättade rollen som landschef Prosero Norge. Andreas Setting tillträdde sin roll i mitten av januari 2020 och var dessförinnan vd för Proseroföretaget Låsesmeden i Tromsö.

”Jag tillträder den nya rollen med ödmjukhet och stolthet. Prosero sätter företagen i fokus för att driva fram fördelarna med kunskap på de lokala marknaderna. I en sådan decentraliserad modell kommer vi alltid att vara nära kunderna och kan lyssna till deras behov. Jag hoppas kunna utnyttja styrkan som ligger i de olika företagen så att vi kan bli ännu starkare i en bransch som är under tillväxt. Som grupp ska vi tillsammans bidra till högre säkerhet och utveckling i vår bransch”, säger Andreas Setting, landschef Prosero Norge.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 50 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passagesystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero, med totalt 700 medarbetare, finns på 32 platser i Sverige, 11 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1 500 MSEK.

www.prosero.com

 

Kontakt
Mikael Norlander
VD, Prosero Security Group
mikael.norlander@prosero.com
+46 707 25 62 75

Alla nyheter