Patrik Lindskog

Patrik Lindskog ny vd i Samuelsson & Partner

2020/06/26

Patrik Lindskog tar över vd-posten i Samuelsson & Partner, när grundaren Petter Samuelsson går vidare inom Prosero Security Group för att skala upp satsningen inom digital låsteknik och accesskontroll.

Patrik Lindskog har varit produktionsansvarig i Samuelsson & Partner de senaste tre åren. Dessförinnan har han mångårig erfarenhet av säkerhetsprojekt- och affärer i bland annat Certego och Safeteam. Karriären inleddes vid Stockholms Universitets säkerhetsavdelning. Patrik Lindskog ser fram emot nästa steg i utvecklingen för Samuelsson & Partner och att som kravställare få jobba vidare med den egenutvecklade IT-plattformen och konceptet Digital låssmed, som framgent kommer att stå på egna ben inom Prosero och drivas av Petter Samuelsson.

”Ett tag tänkte jag att jag skulle bli låssmed, men egentligen är det inte låsen jag är mest intresserad av – utan människorna som jobbar med låsen och affärerna. Målet är att vi ska vidareförädla Samuelsson & Partner och bli ännu mer nischade än vad vi har varit fram till nu. Vi ska vara den främsta digitala låssmeden i Norden. Många imponeras över vad vi lyckats åstadkomma hittills, nu bygger vi som en del av Prosero vidare och gör det ännu större och ännu mer lönsamt”, säger Patrik Lindskog.

Prosero är som Nordens ledande oberoende företag inom tekniska säkerhetstjänster också marknadsledande inom digitala lås. Prosero var tidigt ute med att sälja digitala lås i både Finland och Sverige och är idag den största återförsäljaren i Norden. Samuelsson & Partner har varit pionjärer på den svenska marknaden och har över tid byggt upp en unik kompetens, process och egenutvecklad IT-plattform som nu vidareutvecklas och görs tillgänglig för hela Prosero och därigenom en än bredare marknad. Proseros vd Mikael Norlander menar att satsningen på att skala upp IT-plattformen och konceptet Digital Låssmed med dess olika komponenter är en del av strategin att skapa och tillhandahålla modern och kundanpassad säkerhet som matchar framtidens krav.

”Till att börja med är jag väldigt glad för att vi återigen kan genomföra en intern succession på VD-posten i ett av våra dotterbolag. Det visar på den talang som finns inom Prosero och styrkan i vår affärsmodell. Patrik är en mycket duktig och uppskattad ledare med bred erfarenhet. Parallellt gör vi en utökad satsning på våra digitala lösningar, som både sänker kostnader och ger möjlighet till utökade intäkter för våra kunder. Vi ser en mycket stor potential inom området och för att ge det full fokus har vi valt att under Petter Samuelssons ledning vidareutveckla IT-plattformen och tjänsteerbjudandet inom digital låsteknik och accesskontroll direkt under Prosero”, säger Mikael Norlander, VD Prosero Security Group.

Petter Samuelsson grundade Samuelsson & Partner med en vision:

”Jag startade företaget med insikten att det krävdes en annan och ny typ av kompetens och ambitionen var att skapa en ny och kompletterande nisch i branschen med begreppet Digital Låssmed. Min målsättning var att ge kunder efterfrågad säkerhet och utlovade mervärden med hjälp att digital låsteknik och accesskontroll. Nu när första steget är avklarat, avslutar jag min befattning som vd för Samuelsson & Partner för att gå mot nya utmaningar inom Prosero, Nordens största oberoende säkerhetsleverantörer. Min nya roll innebär att jag kommer att arbeta med att vidareutveckla IT-plattformen och det digitala konceptet för en större marknad, vilket jag med spänning ser fram emot”, kommenterar Petter Samuelsson.

Kontakt:

MIKAEL NORLANDER
VD, Prosero Security Group
mikael.norlander@prosero.com
+46-707 25 62 75

PATRIK LINDSKOG
VD, Samuelsson & Partner
patrik@samuelssonpartner.se
+46-8 409 073 78

PETTER SAMUELSSON
Prosero Security Group
petter.samuelsson@prosero.com
+46-70 759 36 55

Alla nyheter