Lofoten Låsservice AS ansluter till Prosero Security Group

2023/05/12

Prosero stärker närvaron i norra Norge genom förvärvet av Lofoten Låsservice AS. Lofoten Låsservice erbjuder helhetslösningar inom lås- och passersystem samt dörrautomatik, larm och CCTV. Förvärvet är en del av Proseros strategi för att stärka positionen på den norska marknaden.

Lofoten Låsservice, som startades 1989, är en traditionell låssmed inom mekaniska och elektromekaniska låssystem, åtkomstkontroll, entréautomation, inbrottslarm och CCTV. Med fokus på högkvalitativa, skräddarsydda lösningar, egen produktion och installationstjänster har de utvecklat konkurrenskraftiga erbjudanden och etablerat en bred kundbas inom bostadsrättsföreningar, kommuner, byggbolag, fastighetsägare samt förvaltare.

Försäljningen drivs av ny- och ombyggnadsprojekt i kombination med eftermarknadsservice och underhållstjänster. Lofoten Låsservice har haft en god utveckling, och en stark orderstock borgar för en fortsatt positiv utveckling. Under 2022 omsatte bolaget 11 miljoner NOK och de 5 anställda utgår från Gravdal, Lofoten i norra Norge.

– Vi är glada att Lofoten Låsservice har valt att bli en del av Prosero. Det kommer att innebära att vårt samlade erbjudande i regionen blir ännu starkare. Med sin höga servicenivå, sin höga tekniska expertis och sitt goda rykte kommer de att komplettera vår norska organisation mycket väl, säger Andreas Setting, Country Manager Norge.

– Vår ambition har alltid varit att ligga i framkant för att leverera högsta säkerhet till våra kunder och vi har drivits av att hitta de bästa lösningarna. I Prosero ser vi stora möjligheter att växa och fortsätta utvecklas till nytta för våra kunder. Vi ser fram emot att kunna dela med oss av vår tekniska expertis inom gruppen och dra nytta av det fantastiska nätverk som Prosero erbjuder, säger Lennart Brøndbo-Johansen, VD, Lofoten Låsservice.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 120 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 3,2 miljarder sek.

Kontaktpersoner

Andreas Setting
Country Manager Norway, Prosero
Mail: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Lennart Brøndbo-Johansen
VD, Lofoten Låsservice
Mail: lbj@lofotenlas.no
Tel: +47 920 90 422

Alla nyheter