Lås & Sikring AS ansluter till Prosero Security Group

2023/09/07

Prosero Security Group är glada över att meddela förvärvet av Lås & Sikring AS, ett erkänt och välrespekterat företag inom säkerhetsbranschen. Förvärvet är ytterligare ett steg i Proseros tillväxtstrategi och stärker positionen som en helhetsleverantör inom säkerhetslösningar på den norska marknaden.

Lås & Sikring AS grundades år 2002 i Namsos av Ola Viken, och har sedan dess framgångsrikt drivits och utvecklats av Ola och hans dedikerade team. Med en djup kompetens inom olika säkerhetstjänster, inklusive digitala och mekaniska låssystem, dörrautomatik, passersystem, inbrottslarm och avancerad kameraövervakning, har företaget etablerat sig som en betrodd aktör inom branschen.

Lås & Sikring utmärker sig bland annat genom sitt omfattande engagemang gentemot sin breda kundbas inom fastighetsbranschen, privata företag och den offentliga sektorn. Med fullständigt ansvar för säkerhetssystemen hanterar Lås & Sikring för hela processen, vilket innefattar allt från initial riskanalys och projektering till installationsarbete och återkommande underhåll och service. Denna helhetssyn har lagt grunden till långvariga kundrelationer och visar på företagets engagemang för att tillhandahålla integrerade och pålitliga säkerhetslösningar.

Lås & Sikring har uppvisat en historik av stabil och lönsam tillväxt. Under det senaste året, 2022, omsatte företaget 26 miljoner norska kronor. Med sina tio kvalificerade medarbetare, som är stationerade på de två kontoren i Namsos och Steinkjer, har de konsekvent visat upp en stark förmåga att leverera högkvalitativa och uppskattade säkerhetslösningar till sina kunder.

Förvärvet kommer att ytterligare öka Proseros närvaro på den norska marknaden och stärka kapaciteten att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar.

– Med Lås & Sikring tillförs ytterligare en lokal ledare till Proseros bolagsportfölj. Det är ett mycket välskött bolag med nöjda kunder och mycket duktiga medarbetare, säger Andreas Setting, Country Manager Norge. Deras tekniska kompetens, höga servicekänsla och lyhördhet för marknadens behov gör att de passar perfekt in i gruppen. Vi är glada över att välkomna dem till oss, fortsätter Andreas Setting.

– Som en del av Prosero kommer vi att bygga vidare på det starka fundament som Lås & Sikring har etablerat och fortsätta att leverera högkvalitativa säkerhetslösningar som möter våra kunders behov och förväntningar, säger Ola Viken, VD på Lås & Sikring. I Prosero ser vi fram emot att utvecklas tillsammans, skapa ännu mer framgångsrika säkerhetslösningar och bidra till gruppens framgång.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 150 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över SEK 4 miljarder.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Setting
Prosero Security Group AB, Country Manager Norge
E-post: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Ola Viken
Lås & Sikring AS, VD
E-post: ola.viken@laasogsikring.no
Tel: +47 902 03 176

Alla nyheter