Fredrik Gren ny koncernchef för Prosero

2020/11/24

Fredrik Gren tillträder som ny koncernchef och VD för Prosero Security (”Prosero”) 1 februari 2021. Fredrik har en lång erfarenhet av att växa och utveckla tjänsteverksamheter och är avgående koncernchef och VD för börsnoterade vårdkoncernen Ambea. Som tidigare har kommunicerats lämnar Fredrik Ambea, där han varit VD sen 2012, den 31 december 2020. Innan dess var han VD för Menigo Foodservice (2006-2011), CFO på Sveriges Television (2002-2006) och Partner på McKinsey & Company (1993-2002).

”Marknaden för teknisk säkerhet har en hög och stabil tillväxt som drivs av ett antal starka underliggande trender. Marknaden genomgår också en mycket spännande evolution där ny teknologi ger möjlighet för ökat kundvärde vilket öppnat upp nya möjligheter för Prosero att driva och vara den ledande aktören i denna utveckling. Även om Prosero har vuxit rejält de senaste åren så har resan bara börjat, och jag ser fram emot att, tillsammans med medarbetarna i gruppen, fortsätta att bygga och utveckla Proseros mycket starka bas av erfarna och kompetenta medarbetare med stark lokal närvaro för att ta Prosero till nästa nivå”, kommenterar Fredrik Gren sin nya roll.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 75 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland

Prosero förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala resurser. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 48 platser i Sverige, 20 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1,8 miljarder kronor.

Kontaktinformation

För mer information kontakta:

Johan Sjö, Styrelseordförande Prosero

Mobil: +46 (0)70 799 40 44

Alla nyheter