Etelä-Suomen Hälytintekniikka OY ansluter till Prosero Security Group

2023/05/09

Prosero Security Group förvärvar Etelä-Suomen Hälytintekniikka – en välkänd säkerhetsspecialist som erbjuder heltäckande lösningar inom övervakningskameror, larm, brandsäkerhet och bombskydd i Lahtisregionen i Finland.

Etelä-Suomen Hälytintekniikka grundades år 2000 av Matti Ihalainen och har tre anställda i Orimattila utanför Helsingfors. Sedan starten har företaget skapat sig ett gott rykte för sina högkvalitativa tjänster med långvariga relationer med nyckelkunder inom bygg- och fastighetssektorn. Företaget har specialiserat sig på att erbjuda ett omfattande utbud av tjänster, inklusive design, installation och underhåll av CCTV, larmsystem och brand- och bombskyddslösningar samt leasing- och eftermarknadstjänster.

Etelä-Suomen Hälytintekniikka kommer att fortsätta att verka under sitt eget varumärke, men företaget kommer att gå samman och samarbeta med Lukkoässä, som också är en del av Prosero sedan 2021. Detta kommer att stärka koncernens närvaro i Lahtisregionen och företagen kommer att kunna erbjuda sina kunder ett komplett serviceutbud.

”Med Etelä-Suomen Hälytintekniikka får vi in ytterligare spetskompetens i gruppen. Deras unika kunskaper inom CCTV och larm kommer att bli en viktig tillgång, både för Lukkoässä och för de övriga bolagen i gruppen. Tillsammans kommer vi att bredda produktportföljen och bygga ett än mer attraktivt kunderbjudande”, säger Jyri Aho, Country manager på Prosero.

Matti Ihalainen, grundare av Etelä-Suomen Hälytintekniikka, ser fram emot att gå samman med Lukkoässä och bli en del av Prosero.

”Jag är övertygad om att vi kommer att kunna tillgodose våra kunders behov ännu bättre genom att gå samman med Lukkoässä och Prosero. Vi ser fram emot att fortsätta leverera våra högkvalitativa tjänster till våra kunder under vårt eget varumärke, samtidigt som vi drar nytta av Lukkoässä och Proseros resurser och expertis.”


Prosero är Nordens ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 120 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 3,2 miljarder sek.

Kontaktpersoner

Jyri Aho
Country Manager Finland, Prosero
Mail: jyri.aho@prosero.com
Tel: +358 400 813 759

Matti Ihalainen
VD, Etelä-Suomen Hälytintekniikka
Mail: matti.ihalainen@halytintekniikka.fi
Tel: +358 400 151 718

Alla nyheter