Gruppbild Salto

Prosero växer vidare inom elektronisk säkerhet i Norge – Automatikk-Service ansluter till gruppen

2020/02/05

Automatikk-Service AS (”Automatikk-Service”) från Oslo blir en del av Prosero Security Group (”Prosero”). Automatikk-Service är en E-kom-certifierad säkerhetsleverantör med bland annat egenutvecklade drifts- och molntjänster för passagesystem.

”Vi är mycket glada över att Automatikk-Service valt att bli en del av Prosero. Automatikk-Service är ett innovativt bolag med en stark kompetens inom elektronisk säkerhet. Vi får tillsammans en starkare position i Oslo-området som gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre och bredare lösningar bland annat inom drift och molnbaserade tjänster”, kommenterar Mikael Norlander, VD Prosero.

Automatikk-Service AS är en installatör och ett E-kom-certifierat företag och har sedan 1998 levererat kvalitet inom byggnadselektronik, lås och beslag. Automatikk-Service kunder spänner över allt från privatpersoner, kooperativ och företag till ambassader och offentliga byggnader med stora krav på säkerhet. Automatikk-Service erbjuder passagesystem, porttelefoni, dörrautomatik, lås och beslag samt övervakningsutrustning med mera. Automatikk-Service är kända som innovativa problemlösare och har också en egenutvecklad server/molntjänst för passagesystem. Företaget har 10 anställda och omsätter drygt 17 MNOK.

”Automatikk-Service är stolta över att bli en del av Prosero genom det uppköp och den reinvestering som nu görs i Prosero. Vi har över 20 års tradition med kvalitet och professionell styrka, och som en del av Prosero ser vi möjligheter till att utveckla oss ytterligare samt bli en del av en större grupp. Vi ska arbeta vidare under samma namn med samma personal och med lokal förankring. Som del av en nordisk gruppering ser vi nu också möjligheter att kunna erbjuda bättre service till dem av våra kunder som har ett större geografiskt upptagningsområde. Vi ser det som en stor styrka att Prosero samlar ledande lokala verksamheter som ges möjligheter att vidareutveckla sig och samtidigt bli del av en större enhet med de fördelar det för med sig”, kommenterar Atle Lauvseth, VD Automatikk-Service.

Tidigare ägare av Automatikk-Service har genom detta blivit delägare i Prosero.

Prosero är ett av Nordens ledande säkerhetsföretag med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på 50 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Prosero består av lokalt ledande säkerhetsföretag som förenar det mindre företagets snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passagesystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Prosero finns på 32 platser i Sverige, 11 platser i Norge, 6 platser i Danmark och 1 plats i Finland. Den samlade omsättningen uppgår till ca 1 500 MSEK.

www.prosero.com

 

Kontakt
Mikael Norlander
VD, Prosero Security Group
mikael.norlander@prosero.com
+46 707 25 62 75

Atle Lauvseth
VD, Automatikk-Service
atle@automatikk-service.no
+47 918 87 772

Alla nyheter