Assistent Partner AS ansluter till Prosero Security Group

2023/05/31

Prosero stärker sin närvaro i Norge genom förvärvet av Assistent Partner AS, ett säkerhetsföretag som tillhandahåller ett brett säkerhetserbjudande inom lås, passersystem, dörrautomatik, porttelefoni, säkerhetslarm och elinstallationer.

Assistent Partner grundades 1996 och utgår från kontoren i Oslo, Buskerud och Østfold med 27 kvalificerade tekniker och servicepersonal, samtidigt som bolaget har rikstäckande närvaro och genomför projekt och serviceuppdrag i hela Norge genom samarbetspartners.

Sedan starten har bolaget etablerat en ledande ställning med långvariga relationer till en bred kundbas inom offentlig sektor, bygg- och fastighetsbolag, andra privata företag, samt äldreomsorgen där bolaget byggt upp en särskilt stark position.

Genom nära samarbete med den norska äldrevården har Assistent Partner blivit en pålitlig partner som erbjuder skräddarsydda säkerhetslösningar för att stärka tryggheten och underlätta vardagen för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Bland annat har bolaget byggt upp en egen teknisk driftsavdelning för trygghetslarm.

Som registrerad elinstallatör med EKOM-auktorisation erbjuder Assistent Partner även tjänster inom närbesläktade områden som elbilsladdare, HVAC-lösningar, energioptimering och fastighetsautomation med tjänster för ”smarta hem”.

Under 2022 uppnådde företaget en omsättning på 70 miljoner NOK.

– Vi är glada över att bli en del av Prosero och vi känner oss trygga i att bolaget kommer att drivas vidare på samma sätt och med samma kompetenta personal som tidigare, säger VD och grundare Bjørnar Pettersen. I Prosero kommer vi fortsätta erbjuda våra kunder högkvalitativa lösningar och förstklassig service, samtidigt som vi kan utveckla vårt erbjudande vidare som en del av en större grupp.

– Assistent Partner är ett mycket välrenommerat företag med hög teknisk expertis och nära relationer till många viktiga rikstäckande aktörer på den norska marknaden. Deras kompetens och kunnande kommer att bidra till Proseros fortsatta utveckling i Norge, säger Andreas Setting, Country manager Prosero Norge.


Prosero är norra Europas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 120 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledade säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till över 3,2 miljarder sek.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Setting
Country Manager Norway, Prosero
Mail: andreas.setting@prosero.com
Tel: +47 920 71 999

Bjørnar Pettersen
VD, Assistent Partner AS
Mail: bjornar@assistentpartner.no
Tel: +47 481 09 900

Alla nyheter