Anders Uddfors blir ny VD och koncernchef för Prosero Security Group

2022/06/29

Den 20:e juli tillträder Anders Uddfors rollen som ny VD och koncernchef för Prosero Security Group. Anders har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom flera olika branscher.

Anders har drivit utveckling, förbättringsarbete och tillväxt både organiskt och via förvärv. Senast kommer han från rollen som VD på Lernia, en av Sveriges största aktörer inom kompetensförsörjning, bemanning och utbildning. Innan dess har han varit VD för Semantix, Nordens största språk- och översättningsföretag samt VD för kredithanteringsföretaget Lindorff Sverige AB. Han har utöver detta också haft olika styrelseordförandeuppdrag, nu senast i Prosero Security Groups styrelse.

Jag har haft förmånen att få arbeta med Prosero Security Group genom min roll som styrelseordförande, och på nära håll sett vilken fantastisk potential som bolaget har, säger Anders. Det är inspirerande att få omges av så många driftiga entreprenörer och medarbetare. Prosero har kommit långt på mycket kort tid och står inför en fortsatt stark tillväxtresa. Jag ser fram emot att tillsammans med vårt kompetenta team utveckla bolaget så att Prosero fortsätter att vara förstahandsvalet både för våra kunder och för våra duktiga entreprenörer i branschen.

Per Forsberg från Valedo efterträder Anders Uddfors som styrelseordförande i Prosero Security Group.

Vi är mycket glada att Anders nu tillträder rollen som VD och koncernchef. Hans breda erfarenhet, dokumenterat goda resultat kring ledarskap, företagsutveckling och förvärv, kommer att vara mycket värdefulla i den viktiga utvecklingsfas som vi nu är inne i, säger Per Forsberg. 


Prosero är Nordeuropas ledande leverantör av teknisk säkerhet med lång erfarenhet i branschen och stark lokal förankring på över 100 platser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Prosero består av lokalt ledande säkerhetsverksamheter som förenar det mindre företagets närhet och snabbhet med den stora säkerhetsgruppens trygghet och digitala kunnande. Prosero tillhandahåller kompetens och levererar den ledande säkerhetstekniken anpassad för varje kund och applikation. Tjänsteerbjudandet inkluderar rådgivning, integration, drift, underhåll, service och övervakning av larm, passersystem, kamerasystem, lås och brandsäkerhet. Den samlade omsättningen uppgår till ca 3 miljarder kronor.

Alla nyheter